LENTOKENTÄLLÄ

HELSINKI-VANTAA (HEL)

Helsinki-Vantaan lentoasemalla operoimme terminaalista 1, baggage drop -tiski on 101.

Baggage drop -tiski avataan 50 minuuttia ja suljetaan 30 minuuttia ennen lentokoneen aikataulunmukaista lähtöaikaa. Tämän jälkeen matkalaukkujen selvittäminen ruumaan ei enää onnistu.

Mikäli sinulla ei ole ruumaan selvitettäviä matkatavaroita voit mennä turvatarkastukseen ja lähtöportille käymättä baggage drop -tiskillä.

Lennoillemme ei voi tehdä lähtöselvitystä. Käytössämme ei ole mitään lähtöselvitysjärjestelmää. Tarkastamme matkustajamäärän vasta lähtöportilla.

Samoin jos saavut Helsinki-Vantaalle lentäen eikä sinulla ole muita kuin käsimatkatavaroita voit mennä suoraan lähtöportille. Sinun ei siis tarvitse poistua porttialueelta!  

Lähtöportti vaihtelee, tarkastathan portin Finavian kätevästä Helsinki Airport -älypuhelinsovelluksesta, terminaalin monitoreista turvatarkastuksen jälkeen tai tästä linkistä;

Helsinki-Vantaa lähtevät lennot

Käytössämme on aina bussikuljetus terminaalin lähtöportilta lentokoneelle, joten olethan portilla viimeistään 20 minuuttia ennen koneen aikataulunmukaista lähtöaikaa.

SAVONLINNA (SVL)

Baggage drop -tiski avataan 50 minuuttia ja suljetaan 30 minuuttia ennen lentokoneen aikataulunmukaista lähtöaikaa. Tämän jälkeen matkalaukkujen selvittäminen ruumaan ei enää onnistu.

Mikäli sinulla ei ole ruumaan selvitettäviä matkatavaroita ja mukanasi on tulostettu matkakuvaus, pääset sitä näyttämällä suoraan turvatarkastukseen ja lähtöportille käymättä baggage drop -tiskillä. 

Olethan lähtöportilla viimeistään 15 minuuttia ennen koneen aikataulunmukaista lähtöaikaa.

MATKATAVARA

Voit ottaa mukaasi 23 kg ruumaan selvitettävää matkatavaraa ja 8 kg käsimatkatavaraa. Matkustamon rajallisen säilytystilan takia joudumme joissakin tilanteissa pyytämään matkustajia laittamaan käsimatkatavaransa ruumaan. Emme veloita lisämatkatavarasta mutta emme myöskään takaa että ylläolevan enimmäismäärän ylittävät tavarat mahtuvat mukaan lennolle.


LENNON PERUUNTUMINEN

Pyydämme huomioimaan että lennon peruuntumisen mahdollisuus on aina olemassa joko teknisestä syystä tai sääolosuhteista johtuen. Vuonna 2015 jouduimme perumaan yhden vuoroparin. Lennettyjen vuoroparien määrä oli 419. Luotettavuutemme vuonna 2015 oli siis 99,97%. Teknisestä syystä myöhässä lähteneitä lentoja vuonna 2015 oli 0 kappaletta.

MAAHUOLINTA

Huolintayhtiömme Helsingissä ja Savonlinnassa on Maavoima. Jos sinulle tulee kysyttävää voit soittaa numeroon 09-4283 2001.

LENTOKONE

Embraer 120 Brasilia
Budapest Aircraft Servicen Embraer 120 Brasilia, koneessa on 30 turistiluokan matkustajapaikkaa ja ystävällinen miehistö palveluksessasi.
(c) Savonlinnan Matkatoimisto Oy, 2017